Wiadomości
- 4 października 2012
- wyświetleń: 5799
Ziemniak górą w "Matalmarze"
Po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler w goczałkowickiej restauracji Matalmara - główne skrzypce w menu odgrywają ziemniaki. Serwowane są one w wersji "Elegant", czyli z dziczyzną, w kompozycji z karpiem oraz w prosty sposób z boczkiem i smażoną cebulką.
-----------
"Nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy właśnie wisi ci nad głową" - ten piękny aforyzm ma ogromne odniesienie do naszego polskiego, a właściwie goczałkowickiego ziemniaka. Szukamy w świecie rozmaitych, wyszukanych potraw, delektujemy się aromatem zagranicznych dań spychając niejako "na boczny tor" to co nasze... niby takie zwykłe i bez wyrazu, takie pospolite, że aż trudno uwierzyć, że może być "ZŁOTE"- nasz polski ziemniak.
To dzięki Pani Magdzie Gessler goście "Matalmary"- "Willi pod złotym ziemniakiem" przekonali się ile wspaniałych dań można stworzyć na bazie tej rośliny. Ziemniak według przepisu Pani Magdy jest u nas serwowany w wersji "Elegant", czyli z dziczyzną oraz w kompozycji z karpiem jak również na sposób prosty - pachnący boczkiem i smażoną cebulką.
To tylko kilka sposobów podania ziemniaka, który znajdą Państwo w naszym menu. Pomysł Pani Magdy był "strzałem w dziesiątkę". Dostrzegliśmy w tym zwykłym ziemniaku niezwykłe możliwości smakowe.
Jeśli ktoś z Państwa ma pomysł na danie z ziemniaka i chciałby aby znalazło się ono w naszym menu, to prosimy o przesłanie przepisu na adres mailowy. Osoba, której danie znajdzie się w naszej karcie dań otrzyma zaproszenie na kolację o wartości 100 zł.
"Nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy właśnie wisi ci nad głową" - ten piękny aforyzm ma ogromne odniesienie do naszego polskiego, a właściwie goczałkowickiego ziemniaka. Szukamy w świecie rozmaitych, wyszukanych potraw, delektujemy się aromatem zagranicznych dań spychając niejako "na boczny tor" to co nasze... niby takie zwykłe i bez wyrazu, takie pospolite, że aż trudno uwierzyć, że może być "ZŁOTE"- nasz polski ziemniak.
To dzięki Pani Magdzie Gessler goście "Matalmary"- "Willi pod złotym ziemniakiem" przekonali się ile wspaniałych dań można stworzyć na bazie tej rośliny. Ziemniak według przepisu Pani Magdy jest u nas serwowany w wersji "Elegant", czyli z dziczyzną oraz w kompozycji z karpiem jak również na sposób prosty - pachnący boczkiem i smażoną cebulką.
To tylko kilka sposobów podania ziemniaka, który znajdą Państwo w naszym menu. Pomysł Pani Magdy był "strzałem w dziesiątkę". Dostrzegliśmy w tym zwykłym ziemniaku niezwykłe możliwości smakowe.
Jeśli ktoś z Państwa ma pomysł na danie z ziemniaka i chciałby aby znalazło się ono w naszym menu, to prosimy o przesłanie przepisu na adres mailowy. Osoba, której danie znajdzie się w naszej karcie dań otrzyma zaproszenie na kolację o wartości 100 zł.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu czecho.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Restauracja Matalmara
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Restauracja Matalmara" podaj